fbpx

Vaje za zdravo telo

35.00 20.00

Nimate časa za obisk fitnesa? Imate več ali manj sedeče delo v pisarni, v proizvodnji delate enake gibe več let in zaradi tega imate bolečine v križu, sklepih, posledično tudi slaba drža? Za vas imamo rešitev! Video vodene vaje, ki vas popeljejo do boljšega počutja in nič več bolečin.

Kategorija:

Opis

Vaje za zdravo telo so vaše nujno orodje v naslednjih primerih:

Sedeč način življenja

Sodobni način življenja postaja vse bolj neaktiven in vse bolj sedeč. Dolgotrajno sedenje je z razvojem moderne tehnologije postalo eno najpogostejših delovnih položajev.

Najnovejše študije dokazujejo, da opravimo v pisarni kar 82 % dela v sedečem položaju in le komaj 5 % dela v stoječem položaju1. Dolgotrajno sedeče delo zajema prisilno in statično držo, posledice le-tega pa se odražajo v različnih zdravstvenih težavah. Težave najpogosteje zaznavamo kot različne oblike bolečin v posameznih delih telesa. Šibke trebušne in hrbtne mišice vodijo do nepravilne telesne drže med sedenjem.

Najpogostejše posledice dolgotrajnega sedenja so bolečine v križu, okvare gibal, otrdelost vratu, mišična napetost, otrplost nog, pojav utrujenosti in krčnih žil ter deformacija hrbtenice. Dolgotrajno sedenje negativno vpliva tudi na razvoj srčno-žilnih bolezni, na debelost, na pojav prezgodnje umrljivosti ter na sladkorno bolezen tipa 22.

Sedenje povezujemo tudi z razvojem osteoporoze, saj se med sedenjem zmanjša kostna masa in posledično čvrstost kosti.

Stres

Nenehna napetost zaradi stresa lahko vodi do trdega vratu, ramen in bolečin v spodnjem delu hrbta. Zaradi napetosti se vam začnejo nezavedno dvigati rame, posledica so mišični krči in bolečina, še posebno kadar ste priklenjeni za pisalno mizo.Devet od desetih glavobolov nastane zaradi mišičnih krčev v vratu in ramenih, ki se širijo proti glavi.Stres lahko tudi poslabša stanje revmatoidnega artritisa.

Slaba gibljivost

Nestabilnost sklepov je posledica slabe uravnoteženosti mišic okrog sklepa. Ne pozabimo: sklepi so ustvarjeni za gibanje. To je področje, na katerem se dve kosti srečata in je prostor za gibanje. Varuhi naših sklepov so prav mišice.

Z leti se sklepni hrustanec začne obrabljati, zato se kosti začnejo drgniti druga ob drugo, kar povzroči bolečine ter otrdelost in slabšo gibljivost sklepov. Ti simptomi vzbujajo občutek, kot smo zarjaveli ali da imamo zamrznjene sklepe.

Slaba telesna kondicija

Med dejavniki za prezgodnjo smrt se glede na ugotovitve slaba telesna pripravljenost uvršča na drugo mesto, in sicer takoj za kajenjem. Ugotovitev, da aerobne sposobnosti lahko vplivajo na dolžino življenja, sicer ni prebojna ali nova. Številne pretekle epidemiološke študije so pokazale, da je pri ljudeh, ki niso telesno dejavni, tveganje za prezgodnjo smrt večje. Nasprotno pa ljudje z boljšo aerobno kapaciteto živijo dlje. Aktivno življenje izboljša zdravje našega srca, pljuč in celotnega imunskega sistema

 

Slaba prebava

Fizična aktivnosti prispeva k proizvodnji za črevo zelo pomembnega butirata (kratkoverižna maščobna kislina, ki jo iz vlaknin in podobnih hranil proizvajajo koristni mikroorganizmi, in črevesnim celicam služi kot gorivo, ter jih varuje pred nastankom bolezni) in drugih koristnih spojin (na primer laktata, ki je pomemben za vzdrževanje zdravega pH v črevesju). Dodatno pomaga uravnavati aktivacijo imunskega sistema in ščiti pred prekomernih vnetnim odzivom v debelem črevesju.

Dobra mera fizičke aktivnosti pozitivno vpliva na delovanje prebavil in pospeši prehod hrane skozi prebavila. Dovolj hiter tranzitni čas hrane skozi prebavila – čas, ki ga hrana potrebuje za pot od krožnika do stranišča – omogoča normalno izločanje odpadnih produktov presnove iz telesa. Ustrezen čas ‘poteka dogodkov’ varuje pred razrastom bakterij v tankem črevesju (kjer niso zaželjene) in neravnovesjem bakterij v debelem črevesju.

 

Vaje za zdravo telo izvajajte vsak dan, izboljšajte svoje počutje in zaživite življenje brez bolečin!

  • Vaje lahko opravljate kjerkoli in kadarkoli.
  • Sklop vaj je namenjen vsem, ki imate težave zaradi bolečin v križu, vratu, kolkih, kolenih, ramenskem obroču, komolcuzapestju ali želite samo preprečiti, da ne bi prišlo do teh težav.
  • Korak za korakom vas vodimo skozi vse vaje na enostaven in preprost način.
  • Vse vaje so zasnovane tako, da podpirajo zdravje telesa in vam povrnejo vitalnost.
  • Ob rednem izvajanju vaj si lahko odpravite težave, ki vas ovirajo pri vsakdanjih opravilih.

 

Kaj pravijo naše zadovoljne stranke?

Sandra Tot.: “Program vaj za zdravo telo je bil resnično preobrat v mojem življenju. Po letih bolečin v sklepih sem se končno naučila učinkovitih vaj, ki so mi pomagale zmanjšati bolečine in povečati gibljivost. Zdaj se počutim bolje kot kdajkoli prej!”

Gregor K.: “Vedno sem se boril z bolečinami v križu, zato sem se odločil za nakup vašega programa. Vadba je bila jasno razložena in enostavno izvedljiva, rezultati pa so bili neverjetni. Sedaj se lahko spet gibam brez bolečin in uživam v vsakodnevnih aktivnostih brez težav.”

Darja Muc.: “Program vaj za zdravo telo je resnično presegel moja pričakovanja. Kot oseba z artritisom sem se borila z vsakodnevnimi bolečinami in omejenostjo gibanja. Po redni vadbi po vašem programu sem opazila veliko olajšanje.”

 

 

Kdaj je pravi čas, da se znebite bolečin v sklepih? ZDAJ!

Ker želimo nagraditi vašo hitro odzivnost, odločnost in pogum, vam ponujamo možnost nakupa našega spletnega programa po znižani ceni.

Go to Top