NARAVNA KOZMETIKA

Kozmetika je del vsakdana, prepletena je z ogromno koraki našega življenja. Prvi stik z njo imamo že ob jutranjem čiščenju, zvečer pa se poslovimo z nočno nego.

Koža, kot naš največji organ, je veliko več kot le zavidljiv okras, ampak je vredna vsakršne pozornosti, investicije in skrbi tudi zavoljo zdravja našega celotnega telesa.

Torej je do zadnje sestavine pomembno, kaj nanjo nanesemo.

Kozmetika, ki jo največkrat srečamo na prodajnih policah, še vedno vsebuje najrazličnejše kemične dodatke, ki nimajo prav nič skupnega z naravnimi sestavinami. Naravna kozmetika je vse kaj drugega kot to, saj vsebuje le naravne sestavine in je kot takšna primerna ter prijazna človekovi koži ter ji ne škoduje, ampak ji lahko le pomaga.

Čeprav je potrebno tudi pri izbiri naravnih sestavin biti pozoren, je veliko manjša verjetnost, da pri uporabi naravne kozmetike naletimo na eno izmed naslednjih škodljivih sestavin: parabeni, ftalati, triklosan, benzofenon, oksibenzon, sintetične dišave…

Manj možnosti je torej za vnetja, iritacije, rdečico in celo izbruhe mozoljev ter druge stranske učinke. Dolgoročno je lahko rezultat uporabljanja naravne kozmetike izjemen, koža je hvaležna in pomirjena.

Izdelki za naravno nego kože so lahko izjemno bogati v smislu hranljive vrednosti za samo kožo.  Orehovo olje, šipkovo olje, olje mareličnih pešk, mandljevo olje in olje gozdnih pešk mehčajo kožo, jo dodobra nahranijo in jo celo zaščitijo pred škodljivimi učinki okolja. Antioksidativno delovanje naravnih produktov preprečuje tudi nastajanje gubic, pomaga pri večji tvorbi kolagena in elastina.

Naravno smiljevo mazilo in kokos in avokado mazilo spodbujajo proizvodnjo kolagena, ohranjanjo elastičnost kože, obnavljajo vlago kože in odpravljajo suho kožo, pomirjajo razdraženo kožo, zmanjšujejo gube in brazgotine, ter izbrišejo utrujen videz.

Našo naravno kozmetiko odlikujejo 100-odstotno naravne sestavine. Naše izdelke ne testiramo na živalih in ne uporabljamo sestavin, ki so bile testirana na živalih. Vsi izdelki so izdelani ročno.

Ni torej vseeno, kakšno kozmetiko kupujemo.

Koža kot organ ni nepropusten pokrov, ampak živa struktura, ki brani našo notranjost pred zunanjimi vplivi, a tudi metabolizira, spreminja in prepušča, kar nanjo nanesemo. Barvila, dišave in drugi »kozmetični okraski«, ki v formulaciji nimajo nikakršne uporabne vloge, razen te, da zadovoljijo naše nečimrne čute in nas s tem prepričajo za nakup, so nepotrebni. Pravzaprav popolnoma nezaželeni v rutini nekoga, ki da nekaj na svoje celostno zdravje.

In ravno dišave so najpogostejši krivec za alergijske reakcije, ekceme, dermatitise in druge kožne tegobe. Drobne molekule namreč z lahkoto prodrejo v kožo in izzovejo imunski odziv. Različne spojine pa prodrejo različno globoko, brez problema tudi v krvni obtok. In s tem zaokrožijo po telesu neznani usodi naproti – se bodo pretvorile v strupen produkt, akumulirale v tkivu, ali pa se nedotaknjene izločile? Ne vemo. Tudi strokovnjaki velikokrat ne.

Si pripravljen/a tvegati? Ali raje zaupaš organskim, naravnim izdelkom za nego kože?

Ti odločaš!

Izdelki naravna kozmetika.