Politika zasebnosti

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Datum objave zadnje verzije politike: 7. 1. 2019

S tem spletnim mestom upravlja podjetje DanSanFit, Sanja Gradištanac s.p., Matična številka: 8346879000,Davčna številka 29763258 Stara cesta 9, 8330 Metlika, 040/558 552, info@dansanfit.com. Pravilnik o varstvu osebnih podatkov opisuje, kako zbiramo, upravljamo, prenašamo in razkrivamo z vami povezane osebne podatke. Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z zakoni o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov, ki veljajo v Sloveniji in Evropskem gospodarskem prostoru.

Katere osebne podatke obdelujemo?

  • Osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, spol – zaradi nazivljanja, telefonska številka, e-pošta);
  • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (sledimo le anonimiziranemu kumulativnemu odstotku odprtih sporočil in klikov na povezave);
  • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenih izdelkov (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno storitev ali izdelek);
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
  • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes.

Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
  • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil);
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o prodaji našega naših storitev in izdelkov in o uporabi naših spletnih strani.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem?

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler ste naročniki na naše novice oz. nam niste dali zahteve za izbris podatkov.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe. Podatke o tem, katere storitve ali produkte ste od nas kupili, pa hranimo trajno oz. dokler ne prejmemo vaše zahteve za izbris podatkov.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, vam ne moremo izvesti storitev in izdati računa. Kateri podatki so taki, da njihovo ne posredovanje pomeni nezmožnost dostave naročenih izdelkov in izdaje računa, vam bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja DanSanFit, Sanja Gradištanac s.p., Stara cesta 9, 8330 Metlika) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • naš računovodski servis;
  • ponudniki storitev;
  • ponudniki pošiljanja naših e-poštnih sporočil.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov skladno z veljavno zakonodajo.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne posredujejo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki?

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

  • Vaši osebni podatki se hranijo in obdelujejo le z vašim izrecnim soglasjem
  • od nas lahko kadarkoli zahtevate:
    • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
    • dostop do vaših osebnih podatkov in naslednje informacije: vrste osebnih podatkov; namene obdelave; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem skupin ter razloge zanj kot tudi pomen in kaj taka obdelava pomeni za vas;
    • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki);
    • popravek netočnih osebnih podatkov;
    • omejitev obdelave, kadar:
  • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov in popravek le teh;
  • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov, ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe do vzpostavitve zakonitosti obdelave;
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
    • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
    • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
    • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega oglaševanja
  • pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Uveljavljanje vaših pravic

Svoja vprašanja, pomisleke in zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki lahko naslovite na info@dansanfit.com ali DanSanFit, Sanja Gradištanac s.p., Stara cesta 9, 8330 Metlika.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.