Po dolgi zimi, mrzlega vremena, prenajedanja in stresa je naše telo pripravljeno na spomladanski detox. Na srečo, s pomladjo prihaja tudi čas prebujanja, obnove in rasti. Ritem narave v veliki meri pripomore tudi k prebujanju in obnovi našega telesa.

Dnevi se daljšajo in sončni žarki postajajo vse toplejši. Pomlad s seboj prinaša mineralno bogato zelenjavo, ki pripomore k boljšemu razstrupljanje našega telesa po  “zimskem spanju”. Lahko bi rekli, da je narava naravnana tako, da nam pomladi ponudi zelenjavo, ki je primerna letnemu času in za spomladanski detox telesa.

Detox ti omogoča odmor od vseh strupov, ki so se v preteklih mesecih nabrali v tvojem telesu, s tem telesu tudi omogoči, da se ponovno postavi v ravnovesje.

 

Dejstvo je, da je naš sodobni svet izjemno strupen.

Izpostavljeni smo številnim toksinov, ki vstopajo v naše telo iz različnih virov.  Naše telo je dnevno “napadeno” s strani onesnaženosti v zraku, v naših domovih, v hrani, ki jo jemo, in oblačil, ki jih nosimo.

Naša živina se zdravi z zdravili; naše rastline so poškropljene z močnimi pesticidi. Vsi ti toksini se lahko s časoma kopičijo v telesu in posledično poslabšajo splošno stanje našega organizma.

V konvencionalnih kozmetičnih izdelkih so strupene in rakotvorne sestavine, ki škodijo zdravju. Kozmetične izdelke uporabljamo skoraj vse življenje, zato se te snovi akumulirajo v našem telesu. Najhujše posledice bodo utrpeli tisti današnji otroci, ki so kozmetičnih strupov deležni od svojega spočetja.

Konvencionalni kozmetični izdelki vsebujejo cenene sestavine na osnovi nafte (parafinum liquidum in petrolatum). Največ denarja kozmetična industrija porabi za agresivno oglaševanje in ne za kakovostne in dragocene sestavine v svojih izdelkih.

 

Uporabi spomladanski detox, da telo napolniš z vitamini in minerali in ga očistiš toksinov.

Posledice toksinov v našem telesu se lahko pokažejo v lažjih oblik, kot so kronična utrujenost / zaspanost, pomanjkanje energije, razdražljivost, težave s prebavili in glavobol.

Ravno zato je pomembno, da telesu na vsake toliko časa pomagamo pri raztrupitvi in mu s tem omogočimo “restart”, ki je pomemben za normalno in nemoteno delovanje našega organizma. Pri raztrupljanju nam pomagajo tudi organi kot so jetra, ledvice, črevo, pljuča, limfni sistem, kri in koža.

Ledvice in jetra so namreč motor telesa in skrbijo za odvajanje škodljivih snovi, ki jih v telo vnašamo s hrano in pijačo. Jetra imajo tudi osrednjo vlogo pri presnovi maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin, čiščenju telesa, vsrkavajo hranilne snovi in skladiščijo vitamine in minerale. Kadar preobremenimo ta dva izjemno pomembna organa, je tudi naše splošno počutje precej slabše in je čas, da ukrepamo.

Po zimskem spanju in velikonočnih pregrehah povrh je spomladanski detox idealen način, da se znebiš odvečnega balasta, ki se je nabral čez zimo.

 

Uredi svojo prebavo!

Imaš težave z zaprtostjo, napihnjenostjo, vetrovi, bolečinami v črevesju? Prebavne motnje so najpogosteje posledica nezdravega prehranjevanja. Raziskave kažejo, da Slovenci jemo premalokrat na dan, obroki so preveliki in enolični. Prebavnemu traktu škodo povzročajo tudi stres, uživanje alkohola in cigaret.

Ko je prebava neurejena, so toksini dalj časa v stiku s črevesno sluznico, kar povzroča njihov prehod v večjem obsegu prek črevesne stene v telo. S tem se še dodatno obremenijo jetra in ledvice, zato je bolje pravočasno ukrepati in pomagati telesu pospešiti izločanje teh škodljivih snovi iz črevesja.

Zate imamo brezplačno e-knjižico kako očistiti telo, urediti prebavo, povišati raven energije in izboljšati počutje. Klikni TUKAJ in si brezplačno prevzemi popoln priročnik za spomladanski detox.