Par minut – toliko potrebuješ za boljše počutje. Ne verjameš? Za boljše počutje in zdravje lahko vsak dan narediš majhne stvari, ki ne zahtevajo veliko napora. Ena je pa res posebna, ker ne vpliva samo na boljše počutje. Ima namreč več pozitivnih lastnosti za celo telo, videz in počutje.

Ko se dobro počutimo, lažje zjutraj vstanemo iz postelje, lažje opravljamo vsakodnevne obveznosti, lažje se spopadamo z morebitnimi ovirami, imamo več energije in volje za prostočasne dejavnosti ter bolj lahkotno stopamo v nov dan.

Vse to vpliva na kakovost našega življenja.

Kako pomembno je dobro počutje, se zavemo, ko nas preplavijo negativna čustva: jeza, žalost, napetost, stres … Storili bi karkoli, da bi spet lahko pozabili na skrbi in se optimistično podali vsakemu izzivu na proti.

 

Ali res veš, kakšen vpliv ima sodoben način življenja na tvoje telo?

# zakisanost telesa

Tvoje telo je najverjetneje zakisano. Za to so krive sodobne potrošniške prehranjevalne navade. Zakisanost se kaže predvsem v dolgotrajnem slabem počutju, konstantnem nemiru in slabem spanju. Glede na okoliščine je slabo počutje s porušenim imunskim sistemom in presnovo, ki mu pravimo zakisanost, popolnoma normalna posledica današnjega življenja in prehranjevanja. Kako odpraviti posledice zakisanosti? Skrivnost je v drugačnem načinu prehranjevanja, zelo pomembno je tudi ustrezno čiščenje telesa, oz. detox.

 

#slab imunski sistem

Telesno odpornost lahko oslabi več dejavnikov, kot so negativni stres, pomanjkanje telesne aktivnosti, neuravnotežena prehrana, utrujenost in pomanjkanje spanja, ponočevanje, naporen delovnik, uživanje večjih količin alkohola, kronične bolezni in zdravila, ki delujejo na imunski sitem oz. motijo njegovo delovanje.

Imunski sistem je ključ do dobrega počutja in pravilnega delovanja vseh telesnih funkcij, saj nas varuje pred poškodbami, boleznimi in kužnimi organizmi, vključujoč bakterije, glivice, parazite in viruse iz okolja.

Zato je nujno, da znake oslabljenega imunskega sistema prepoznamo pravočasno, saj bomo le tako lahko preprečili razvoj različnih bolezni oziroma se znebili nenehnega bolehanja.

 

#prezgodnje staranje

Sodobni način življenja se zelo razlikuje od življenja in navad naših prednikov, kar povzroči prehitro odmiranje celic (staranje) in številne bolezni. Pretežno sedeč način življenja namreč tudi pospešuje procese staranja.

Veliko k nastanku stresnih situacij pripomore tudi sodobni način življenja. Eden od najnevarnejših stranskih učinkov stresnega odziva je nastajanje prostih radikalov. Če je količina prostih radikalov v telesu prevelika, pride do oksidativnega stresa. Posledica oksidacije je med ostalimi tudi prehitro staranje kože, nastanek gub, izguba vlažnosti in druge poškodbe kože.

 

#utrujenost

Tehnološki razvoj in vse večja globalizacija sta močno spremenila potek dela. V preteklosti so delavce pestile telesne obremenitve, danes pa prevladujejo duševne. Pritiski na delovnem mestu, časovna stiska, prenatrpani urniki in neprestana dosegljivost otežujejo usklajevanje dela in zasebnega življenja, vedno manj je časa za sprostitev. Zato ni čudno, da smo utrujeni in brez energije.

 

Odkrij moč narave

Naravni sokovi so zelo preprost in učinkovit način za pridobivanje dnevnega odmerka vitaminov, mineralov in vlaknin.
Učinkovitost svežih sokov je v tem, da ločevanje vitalnih organskih snovi in ​​vode od vlaknastih snovi sadja in zelenjave drastično pospešuje njihovo absorpcijo in spodbuja delovanje prebavnega trakta.
Po 10-15 minutah se sveži surovi sokovi skoraj v celoti prebavijo in uporabijo za regeneracijo in prehrano celic, žleznih tkiv in telesnih organov, medtem ko skozi obroke ta proces poteka šele po nekaj urah.
Dokazano je, da naše telo absorbira več hranilnih snovi iz soka kot iz trdne hrane. Če se odločiš za uživanje soka, je najbolje piti svež, nesladkan sok iz ekološkega sadja ali zelenjave.
Ko pijemo sveže sokove, gredo vse hranilne snovi neposredno v našo kri, kar za naše telo pomeni številne koristi.
Zate smo pripravili brezplačno knjižico, ki vsebuje 15 receptov za:
–  več energije
– močnejši imunski sistem
– čiščenje telesa toksinov (detox)
– upočasnitev procesa staranja
– manj stresa
Če iščeš nekaj, kar te bo napolnilo z energijo, očistilo tvoje telo toksinov, okrepilo imunski sistem, upočasnilo staranje in zmanjšalo raven stresa, si na pravem mestu!

Uporabili smo moč narave in ustvarili 15 receptov, bogatih z mikro in makro hranili, ki krepijo naše telo in dvigujejo razpoloženje.

Če želiš spoznati kakšen dodaten trik za še boljše počutje in hitrejše rezultate, so v e-knjižici priložena orodja, ki so ti lahko v veliko pomoč.

Ta e-knjiga je nastala z namenom, da bi cela družina uživala v zdravih sokovih.

Klikni TUKAJ, vpiši svoje ime in e-poštni naslov in brezplačno ti bomo poslali e-knjižico v pdf formatu.

Uživaj v osvežilnih in zdravih sokovih!