Prigrizki za hujšanje so lahko vaš največji zaveznik v boju proti odvečnih kilogramov. Pogosto se namreč pojavita naslednja dva scenarija:

Scenarij 1

Vaš urnik je natrpan z obveznostmi in preprosto pozabite jesti. Zvečer postanete neverjetno lačni in opustošite polovico hladilnika. Veste, da to ni najboljše dejanje, vendar preprosto nimate časa za načrtovanje in pripravo obrokov.

2. scenarij

V kratkih odmorih med različnimi obveznostmi ne uspe vam nič drugega, kot da greste v bližnjo pekarno ali trgovino in vzamete tisto, kar vam najprej pride pod roke. Seveda so to ponavadi neke “neumnosti”, ki le začasno potešijo lakoto in veste, da to ni najboljša rešitev, za kaj drugega pa nimate časa.

Kateri scenarij se vam zgodi pogosteje?

Če se vam zdi, da se nahajte v začarenem krogu in ponavljate iste napake, vam bodo prigrizki za hujšanje končno pomagali odpraviti slabe navade. Poleg tega, da so zdravi in okusn, jih lahko pripravite zelo hitro, ne glede na to, kje ste.

 

Skuta & avokado

Skuta je polna naravnih beljakovin in nas nasiti brez veliko kalorij. Dokazano je, da prehrana z visoko vsebnostjo beljakovin (ki med drugim vsebujejo mlečne izdelke) vodi do izgube teže. Skuta vsebuje tudi esencialno aminokislino triptofan. Pomirja živčni sistem – dobra novica, če vam ekipa iz službe nekoliko “dvigne pritisk”.

Če dodate svežem siru malo avokada, boste telo oskrbeli z visokokakovostnimi maščobnimi kislinami. Te polinenasičene maščobe dobro vplivajo na raven holesterola in zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja.

Veliko dobrih razlogov, da poskusite ta prigrizek, kajne?

 

Korenčkove palčke z humusovo omako

Korenčkove palčke z dvema žlicama humusa – ta zdrav prigrizek je idealen za hujšanje. Dragocene maščobne kisline, kakovostne beljakovine in vlaknine zagotovijo občutek sitosti, ne da bi pri tem obremenjevali želodec.

Seveda je humus najboljši, če ga pripravite doma.

 

Jabolčne rezine z arašidovim maslom

Ko postanete lačni, je dobro imeti asa v rokavu v obliki hitre in enostavne malice. Jabolko narežemo na rezine in nanj položimo eno ali dve žlički arašidovega masla. Preprosto, a okusno! Pazite le, da uporabljate naravno arašidovo maslo. Ne sme vsebovati palmovega olja, sladkorja ali drugih dodatkov.

Vemo, da nimate časa za potepanje po trgovinah, pregledovanje deklaracij in iskanje 100% naravnega arašidovega masla. Zato smo to storili namesto vas in preverjeno najbošlje arašidovo maslo čaka vas tukaj.

 

Grški jogurt z borovnicami

Ali veste, da so borovnice sadje, zelo bogato s hranili? Vsebujejo obilo antioksidantov, ki pozitivno vplivajo na imunski sistem. Poleg tega borovnice vsebujejo zelo malo kalorij. V kombinaciji z grškim jogurtom dobite beljakovinski in nizkokaloričen prigrizek, ki bo vaše telo oskrbel s hranili in vam dal nov odmerek energije.

Poleg tega so ti prigrizki za hujšanje res hitra rešitev, če nimate na voljo veliko časa in hitite iz ene obveznosti v drugo.

Ob tako preprostem prigrizku res ni razloga, da bi preskočili obroke in stradali do večerje.

 

Fit sendvič

Vsi imamo radi sendviče, kajne?

So pa pogosto prave majhne kalorične bombe. Zakaj ne bi pripravili enako okusne in veliko bolj zdrave različice sendviča?!

Rezina polnozrnatega kruha z dvema rezinama šunke z malo maščobe lahko poteši celo levjo lakoto. Ta zdravi prigrizek ima tudi dodaten bonus, ker vsebuje malo kalorij (le 150 kalorij na porcijo), zaradi česar je idealen za hujšanje. Poleg tega vam priskrbi 10 g beljakovin. Dodajte nekaj rezin kumare ali paradižnika za bogatejši okus in odmerek vitaminov in mineralov.

 

Kako so vam všeč naši prigrizki za hujšanje? Katerega boste najprej poskusili? Pišite nam na info@dansanfit.com in delite z nami svoje vtise.