Superživila so vsa tista živila, ki imajo zelo visoko hranilno vrednost, a kljub temu zelo malo kalorij. Izstopajo predvsem po visokem deležu vitaminov, mineralov in antioksidantov. Prav zaradi tega imajo številne pozitivne vplive na naše zdravje in počutje.

 

To superživilo je tako zelo bogata s hranili, da bi lahko v primeru njenega uživanja skupaj z vodo, preživeli celo naše življenje. Že ugibaš o čem govorimo?

 

Spirulino – “zeleno kri” imenujemo tudi “hrana prihodnosti”

Spirulinin status vira zdravja je potrdilo na stotine raziskav. V kar 60-70% je sestavljena iz proteinov, kar pomeni, da vsebuje vseh 8 esencialnih in 10 ne-esencialnih aminokislin, ki so dobra podpora zdravju. Spirulina vsebuje več proteinov kot katerakoli govedina, piščanec ali sojini kalčki, ki slovijo kot proteinske bombe.

Visoka vsebnost vitamina B12 pripomore k razvoju zdravega živčnega tkiva in k metabolizmu vsake celice v telesu, kar pomeni, da spirulina pomaga tudi pri poškodbah živčevja in pri boleznih, kot je npr. fibromialgija. Alga vsebuje tudi veliko beta karotena, ki se pretvarja v vitamin A, ki je esencialno hranilo, potrebno za razvoj zdrave imunitete, zob, kosti, mukoznih membran, kože in oči.

Spirulina vsebuje tudi druge B vitamine ter vitamin D, K in E, ter kalcij, krom, baker, jod, magnezij, fosfor, kalij, selen in cink. Odlikujejo jo tudi razni antioksidanti, fitonutrienti in karotenoidi.

 

Spirulina je vir vitalnosti in življenjske energije.

Ljudje, ki jo uživajo, običajno navdušeno poročajo o povišani ravni energije in vsesplošnega zdravja.

S pomočjo spiruline v telo vneseš vse hranilne snovi, ki so potrebne za čiščenje in zdravljenje telesa, poleg tega pa poskrbiš še za zaščito pred različnimi vrstami raka in raznimi virusi (vključujoč gripo, herpes, ošpice…). Spirulina je tudi lahko prebavljiva, ščiti naš imunski sistem ter pomaga pri absorpciji mineralov in pri zmanjšanju ravni holesterola.

Izboljšuje tudi vid, raziskave pa so pokazale, da celo omili alergije in pomaga pri dihalnih težavah.

Med njene blagodejne lastnosti prištevamo zaščito možganov in razstrupljanje jeter in ledvic ter uravnavanje pH-ja za zmanjšanje vnetij, ki je vzrok mnogih bolezni. Spirulina poskrbi tudi za ravnotežje imunskega sistema,vključujoč pomiritev hiper aktivnega, kar je zelo pomembno, saj je preveč aktiven imunski sitem pogosto kriv za pojav avtoimunih bolezni. Slednje so običajno posledica slabih prehranjevalnih navad in prebave, kar lahko zlahka odpravimo prav s pomočjo spiruline.

Povečuje antioksidativno zaščito, bojuje se proti prostim radikalom, zavira proces staranja ter zmanjšuje apetit in pripomore k hitrejši izgubi teže, spodbuja zdravje kardiovaskularnih funkcij, izboljšuje prebavne procese in zdravje črevesja ter želodca, v prebavnem traktu ustvarja primerno floro ter prisili telo k proizvajanju večjega števila rdečih in belih krvničk, ki se borijo proti virusom in bacilom.

 

Odlična za našo kožo

Spirulina izboljšuje tudi zdravje kože: z njeno pomočjo starostne pege zbledijo, ekcemi, akne in izpuščaji pa postanejo manj opazni ali pa se celo pozdravijo. Te morske alge so zelo bogate z antioksidanti in vsem je znano, da ta hranila pomagajo preprečevati staranje naše kože. Ni presenetljivo, da so alge zelo prisotne v znameniti korejski kozmetiki, prav tako pa naj bi imeli tudi Azijci manj gub zaradi uživanja alg, kot je spirulina. Če se torej želimo boriti proti prostim radikalom od znotraj, lahko to morsko algo dodamo v vsakdanjo prehrano.

Spirulina v svoji sestavi ima tudi veliko beljakovin, ki so bistvenega pomena, da naša koža ostane elastična in v dobrem stanju. Zato nam pomaga, da je koža videti hidrirana in gladka. Beljakovine so zelo zdrave in nam prav tako pomagajo, da imamo lase in nohte v dobrem stanju, pa tudi naše mišice.

Če je uporabljaš kot hrano, pomaga hraniti kožo od znotraj in jo obnoviti. Njeni vitamini in esencialne maščobne kisline neposredno pomagajo zagotoviti, da je koža vedno v dobrem stanju in da se izognemo težavam, kot sta staranje ali celo suhost ali pordelost. Zato je tudi veliko krem, ki imajo v svoji sestavi spirulino, zahvaljujoč njeni regenerativni, hranilni in vlažilni moči.

Zaradi močnega antioksidantivnega učinka je odlična sestavina za masko, ki bo pomladila in nahranila tvojo kožo, še posebej če imaš kožo nagnjeno k aknam.

 

Nima škodljivih stranskih učinkov in je popolnoma varna za uporabo

Spirulina je lahko prebavljiva, saj nima debele celične stene, ki je značilna za druge alge. Večini ljudi se zdi njen okus neprijeten, zato mnogo uporabnikov prisega na njeno uporabo v obliki dopolnila, npr. tablet.

Idealna je za otroke, ki ne zaužijejo dovolj zelenjave. Z dodatkom spiruline v tabletah ali v prahu poskrbimo, da otroci prejmejo pomembna hranila, ki bi jih sicer morali zaužiti z zelenjavo. Urejena prehrana je pomembna tudi pri najstnikih, ki so v obdobju pospešene rasti in njihovo telo potrebuje zadostne količine hranil za zdrav razvoj.

V današnjem tempu življenja smo žal preveč zaposleni in pod stresom, ter v prevelikem pomanjkanju časa, da bi poskrbeli za kakovostno in zdravo hrano. S pripravki iz spiruline pripomoremo k temu, da se telo lahko uspešneje bori proti stresu in drugim škodljivim vplivom iz okolja. Spirulina je poceni, lahko dostopna in jo je preprosto shranjevati, zato predstavlja dobrodošel dodatek k jedilniku vsakega posameznika.

Klikni TUKAJ in si zagotovi svojo dnevno dozo zdravja, energije, lepote in dobrega počutja!