Katera je edina stvar na svetu, ki je ne moremo zamenjati za ničesar drugega?

Ne moremo si zamisliti dan brez nje…

Jo pijemo, uporabljamo kot del naših obrokov ali za higieno…

 

Voda je del našega dneva od ranega jutra do poznega večera.

Naše telo je sestavljeno v glavnem iz vode. Dobrih 70% našega telesa je sestavljeno iz vode. Voda sodeluje v raznimi procesi, kot so:

  • vzdržuje telesno temperaturo,
  • obskrbuje celice z hranilnimi snovi in z kisikom,
  • odstranjuje odpadne snovi,
  • nahaja se v prebavnim, sklepnim in ostalim telesnim tekučinam,
  • ščiti organe in vezivna tkiva
  • pospešuje metabolizem
  • pomaga pri ohranjanju dobrega počutja

 

Dobra voda odplakne iz telesa dioksine, onesnaževala, kemične dodatke prehrani (aditive) in kancerogene. Zato ljudje, ki ne pijejo dovolj vode, lažje zbolijo. Nasprotno pa seveda, če pijete veliko dobre vode, težje zbolite. Voda navlaži bronhije, želodčno in črevesno sluznico, torej področja, kjer bakterije in virusi najlažje napadejo, in spodbudi obrambni sistem.

Za izboljšanje pretoka v prebavnem sistemu ali pretoka krvi in limfne tekočine v telesu ima najpomembnejšo vlogo voda. Zagotavljanje hranil 60 trilijonom telesnih celic, sprejemanje in odstranjevanje odpadnih snovi iz njih je delo vode. Ti majceni delavci ki proizvajajo energijo in razgrajujejo proste radikale, vsebujejo tudi veliko encimov.

Pitje vode spodbudi simpatično živčevje. To aktivira energijsko presnovo in poveča porabo kalorij, kar privede do izgube kilogramov. S stimulacijo simpatičnega živčevja se izloča adrenalin. Adrenalin aktivira na hormone občutljivo lipazo, ki se nahaja v maščobnem tkivu, ta potem razgradi trigliceride v maščobne kisline in glicerol, vaše telo pa lažje pokuri uskladiščeno maščobo. Približno 30 minut po pitju vode je stopnja zgorevanja kalorij najvišja.

 

Kaj se zgodi če premalo pijemo?

Vsak, ki je že kdaj bil zelo žejen, pozna znake: usta so suha, hrepenimo po vsaki kapljici vode, pojavlja se glavobol, počutimo se slabotno.

Kaj natanko se ob tem dogaja v telesu?

Če ne popijete dovolj vode, se bronhialna sluznica izsuši. Gosta, lepljiva sluz, ki jo izločajo bronhiji, se v tem primeru nalepi na bronhije in postane gojišče bakterij in virusov.

Človek, ki ne dobi vode na pravilen način, je ne le podhranjen, temveč se v njegovih celicah nabirajo odpadki in strupi – ne morejo se izločiti. V najslabšem scenariju nakopičeni toksini poškodujejo gene v nekaterih celicah in povzročijo, da postanejo rakave.

Kri se zgosti. Brez vode je kri gostejša, žile se zožijo, možgani dobijo premalo kisika. Posledice so vrtoglavica, slabost, glavobol, težave s pritiskom ali srcem.

Celica deluje počasneje in slabše. Voda v celicah skrbi, da te pravilno delujejo. Če jim vode primanjkuje, telo ne more pravilno odstranjevati škodljivih snovi. Začnejo se kazati znaki bolezni. Poleg tega pa se začne nabirati voda izven celic: v nogah, stopalih, ramenih ali na obrazu.

Možgani skrbijo za odzive na bolečino. Če dobi telo premalo vode, možgani aktivirajo živčni prenašalec histamin, ki skrbi za prerazporeditev količine vode. Ker histamin v ta namen uporablja živčne kanale, ki so odgovorni tudi za občutenje bolečine, lahko pride do močnejših odzivov na bolečine: artritis, prebavne motnje, migrena. Bolečina signalizira telesu, da je ukrepanje nujno.

Možgani dobijo premalo energije. Ker možgani vsebujejo približno 80% vode, je njihova dejavnost ob pomanjkanju vode omejena. Lahko pride do živčnosti in težav s koncentracijo, pa tudi do psihičnih odzivov: pokažejo se negativna čustva, kot so strah, skrb ali jeza, če je raven energije prenizka.

Telo izloči manj škodljivih snovi. Ledvice izločajo manj vode, zato pa zadržijo več škodljivih snovi. To opazimo po temnejši barvi urina. V najhujšem primeru pride do okvare ledvic.

Ker pogosto ne vemo, od kod prihajajo določeni bolezenski simptomi, je za začetek priporočljivo pitje vode. Dostikrat se ne zavedamo, da telo potrebuje vodo.

 

Dobra voda

Prepričani smo, da zdaj že razumete, kako pomembno je piti dobro vodo. A najbrž nas boste vprašali, katera voda je dobra voda?

Ko rečemo dobra voda, dvomimo, da kdorkoli pomisli na vodo iz pipe. Poleg klora, ki ga uporabljajo za dezinfekcijo, voda iz pipe vsebuje tudi dioksin in karcinogene, kot sta trikloroetilen in trifenilmetan. Sicer ustreza določenim ravnem varnosti glede teh substanc, a še vedno vsebuje toksine. Vodo iz pipe sterilizirajo s klorom, ki ubije bakterije v njej. Ko ji dodajo klor, nastane v njej veliko prostih radikalov, zaradi katerih umrejo mikroorganizmi v njej, ljudje pa menijo, da je takšna voda čista. Res so mikroorganizmi v njej mrtvi, a z uporabo takega načina sterilizacije voda iz pipe oksidira. Oksidacija je slaba za vodo. To je proces, v katerem se elektroni odlomijo ali odvzamejo od molekul.

Dandanes je že redkost, da bi lahko pili kakovostno vodo iz pipe, saj so vodni viri iz dneva v dan bolj onesnaženi.

Želeli smo več in bolje, in to nas je pripeljalo do dva simpatična inovatorja, ki so nam več povedali o novem znanju – tako imenovani kinetični tehnologiji. Gre za povsem nov način obdelave vode, kjer se odvijajo močni fizikalni pojavi v visokem podtlačnem okolju. To ni absorpcija ali uporaba kemijskih dezinfekcijskih sredstev, kot se je uporabljalo do zdaj, ko gre za klasično filtriranje. Približno 80 odstotkov vode se je do zdaj filtriralo, pri tem pa se iz nje izločajo delci. Ta tehnologija je povsem nov pristop k obdelavi vode v svetovnem merilu.

 

KINETIC reaktor – pot do kakovostne pitne vode na vaši pipi

Kinetična tehnologija čisti površinske in podzemne vodne vire in zdaj je lahko tudi v vašem domu na konec oskrbe s pitno vodo kot naprava za obdelavo vode na pipi, s katero preprosto nadomestite obstoječo mrežico.

KINETIC reaktor na pipi omejuje nalaganje vodnega kamna, ter nevtralizira neželene anorganske (npr. težke kovine) in organske (degradacija kompleksnih organskih molekul) snovi v pitni vodi. Za razliko od navadne vode (ph 7), se voda s KINETIC reaktorjem dvigne (pH med 7.7 in 8.5) ki postane bazičen (ter tako pomaga telesu se boriti z zakisanostjo). Preprečuje nastanek sluzi in alg v samem reaktorju ter odstranjuje klor iz vode, ki je sicer potreben za skladnost pitne vode, ampak našemu zdravju, okusu in vonju vode pa je precej manj prijazen.

Od KINETIC reaktora lahko pričakujete še prihranek vode ob normalnem pretoku (za 50%), ter je samočistilna naprava, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja.

 

Najboljšo novico smo prihranili za konec!

To je trenutno eden izmed najboljših filtrov na trgu, ampak za razliko od ostalih produktov ki cenovno stremijo v višine, KINETIC reaktor je cenovno najugodnejši in si ga lahko privošči čisto vsak.

Je univerzalen in paše na vsako pipo v gospodinjstvu.

KINETIC reaktor je elegantna, enostavna in moderna rešitev za vsak dom!

Mi svojega že imamo… iz osebne izkušnje lahko potrdimo vse koristi KINETIC reaktora, ter ga z veseljem priporočamo vsem. Zlata medalja, ki so jo inovatorji dobili za ta izum, je več kot upravičena.

Če si želite obogatiti dom za novega člana, ter poskrbeti za se, svojo družino in otroke, vse kaj morate narediti je klik TUKAJ in kakovostna pitna voda je že na poti.